mandag den 18. februar 2013

Myter, løgn, forbandet løgn og statistik…

Myter I

Her fra studenterpræsten lyder der igen et velkommen til forårssemestret!

Velkommen til 2013 særligt til de nye studerende. Vi har i studentermenigheden en række arrangementer og måske er der noget for dig. Se mere i vores folder eller på Facebook. Men her i MOK er vi friske med endnu en serie klummer og efter den noget tunge serie om "Tid og evighed" i efteråret vil vi i dette forår køre en – formentlig – lettere genre med titlen ”Mythbusters”.
Vi vil efterprøve en række hårdnakkede myter især om kirke og religion og se om de har noget på sig, eller om de faktisk ikke har grobund i virkeligheden.

Vi lader hånt om jubilaren Søren Kierkegaard (han fylder 200 år den 5. maj i år), med mindre vi kan finde en god myte, der knytter sig til ham. Ellers har vi tænkt at undersøge spørgsmål som ”Er kirkerne virkelig tomme – eller er det en myte?”, ”er folkekirken ved at sygne hen; lide en langsom død?”, ”lever religiøse mennesker længere (og er de gladere)?” Men det kunne også være spørgsmål som ”er teologistuderende troende?” Eller ”Er medicinstudiet virkelig så hårdt?”

Det sidste spørgsmål vil vi gerne have hjælpe til. Har du viden om emnet, så fortæl os endelig om det! Vi vil også invitere læserne til at komme med gode myter, som de gerne vil have be- eller afkræftet. Vi vil dog ikke besvare spørgsmål om enkeltpersoner eller spørgsmål, der alene handler om smag.

Desuden er det muligt, at vi vil invitere nogle gæsteskribenter i forårets løb. Vi vil prøve at bedømme myterne på bedst mulig og mest videnskabelig måde, selvom der givet også vil være fortolkningsmæssige spørgsmål undervejs.

Som en klog mand har sagt, så findes der løgn, forbandet løgn og statistik. Velkommen til forårssemesteret!

Nicolai Halvorsen, Studenterpræst

Ingen kommentarer: