mandag den 8. april 2013

Rødvin er sundt!


Myter VIII

Det er vigtigt at spise sundt.  Sådan har det altid været. Jeg husker det i hvert fald fra min egen barndom i forrige århundrede. Der skulle vi drikke mælk og spise æbler. Og stadig skal vi spise sundt. Det er blevet mere alvorligt og allestedsnærværende.
Men det virker som om, det sunde ændrer sig. Eller også er det bare meget kompliceret. Men der er lavet forsøg, der viser at rødvin er sundt. Så længe man bare drikker et enkelt glas om aftenen. Men så må man ifølge Sundhedsstyrelsen heller ikke drikke mere, hvis man er kvinde. Så er man jo oppe på de syv genstande om ugen.
Da jeg var barn var chokolade slik. Og slik var usundt. Det har ændret sig. Chokolade er sundt. Især mørk kvalitetschokolade. Men er det ikke en myte? Nej, så længe man spiser mørk kvalitetschokolade med højt kakaoindhold, så er det i hvert fald ikke skadeligt - og godt for mange ting. Det mener selv Arne Astrup. Og han har ikke fået penge af chokoladeindustrien. 

Ja, Astrup mener endda, at mørk chokolade giver fastere bryster. Så det kan være en grund til at Studenterpræstens chokoladebønner er så populære!!

Men problemet er, at man ikke kan regne med det som står på pakken. Det handler ikke bare om kakaoindhold, men også om fedtstoffer og andre ting.

Som de fleste ved, er et af studenterpræstens kendetegn de gode bønner. Især dem af chokolade er populære.

Vi har ikke undersøgt dem kemisk og på anden vis. Men vi er dog ret fortrøstningsfulde mht. kvaliteten – i hvert fald af de normale. De er sundere end den røde salami fra Tulip. 

Venlig hilsen

Nicolai Halvorsen 
Studenterpræst

Ingen kommentarer: